Начало » Решения » Решение ЕП-№ 161/15.05.2009

Решение № ЕП-161/15.05.2009 на ЦИКЕП

Централна избирателна комисия за избиране
на членове на Европейския парламент от
Република България


РЕШЕНИЕ
№ ЕП-161
София, 15.05.2009

На основание чл. 25, ал. 1, т. 1, 14 и 15 и чл. 66, ал. 4 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България (ЗИЧЕРБ) Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България (ЦИКЕП)

 

Р Е Ш И:

 

ОДОБРЯВА споразумение от 13 май 2009 г. между Българската национална телевизия и упълномощени представители на партиите и коалициите от партии, регистрирани за участие в изборите за членове на Европейския парламент от Република България на 7 юни 2009 г. за реда и условията за провеждане на предизборната кампания по БНТ.

В аудио- и визуалните материали (встъпителни и заключителни клипове, агитационни клипове по член 3 от Споразумението) информацията, че купуването и продаването на гласове е престъпление следва да се съдържа като недвусмислено и разбираемо гласово послание.

УКАЗВА на Генералния директор на Българската национална телевизия при техническа възможност излъчването на видеоагитационните материали  да бъдат придружени с жестомимичен превод или с текст.

 

 

                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:   

                                                                                Светла Димитрова

 

                                             СЕКРЕТАР:

                                                                                               Мустафа Карадайъ

БТ/ЗТ

Всички решения